U wilt gaan samenwonen, maar wat te doen met uw eigen koopwoning?

samenwonen woning leeghuis

U wilt gaan samenwonen,
maar wat te doen met uw eigen koopwoning?

Bij Leeghuis krijgen we deze vraag vaak voorgelegd door onze klanten. De meest gemaakte afweging:  Direct verkopen, of toch liever nog even aanhouden?

Samenwonen is een grote stap en brengt onzekerheid met zich mee. Veel woningbezitters overwegen om de eigen woning toch nog even als “back up” aan te houden. Want wat als het samenwonen toch tegenvalt? Leegstand van uw woning kost echter veel geld. Tijdelijk verhuren brengt risico’s (huurbescherming) met zich mee en mag het wel van de bank?

Onze oplossing: Leeghuis brengt uw woning in de markt met een relatief hoge vraagprijs.

Lukt het verkopen? Hartstikke mooi; wat de toekomst ook brengt, u beschikt over een mooi reservepotje aan eigen vermogen.

Lukt het verkopen niet? Dan plaatsen wij een betrouwbare tijdelijke huurder waarbij we de huurinkomsten zelfs kunnen garanderen. Hierbij maken we gebruik van een huurovereenkomst welke is gebaseerd op de Leegstandwet. De benodigde vergunning vragen wij voor u aan bij uw gemeente.

Op deze wijze tijdelijk verhuren zorgt ervoor dat de huurovereenkomst te allen tijde eenzijdig opzegbaar is, zonder verdere opgaaf van redenen.
Indien uw woning met een hypotheek is bezwaard zal Leeghuis voor u de toestemming tot tijdelijke verhuur bij uw hypotheekvertrekker aanvragen.

Leeghuis is volledig gespecialiseerd in de veilige en tijdelijke verhuur van koopwoningen, al dan niet bezwaard met een hypotheek. Onderstaand vindt u meer gedetailleerde informatie over waar u rekening mee dient te houden en hoe wij vanuit Leeghuis voor u van meerwaarde kunnen zijn.

Liever persoonlijk contact? Laat u dan hier een berichtje achter. Wij nemen dan contact met u op om u volledig te informeren over de mogelijkheden.

Aanvullende informatie m.b.t. koopwoning verhuren vind u via onderstaande links:

Uw woning in de verhuur brengen

Uw woning in de verkoop brengen

Vormen van (tijdelijke) verhuur

Beheren met Raad & Daad

Neem contact op met Leeghuis

Persoonlijk advies? Neem contact op met Leeghuis - verkopen en verhuren

Woningbeheer tijdens verhuur

Woningbeheer met Raad en Daad

Inschrijven als verhuurder

ik wil mijn woning verhuren