Dubbele woonlasten? Verhuist en oude woning nog niet verkocht?

dubbele woonlasten wonen leeghuis

Dubbele woonlasten?
Ben je verhuist en is je oude woning nog niet verkocht?

Gedurende de crisisjaren kwam het vaak voor dat woningbezitters met een leeg huis “bleven zitten” doordat er simpelweg geen kopers waren te vinden. Tegenwoordig is er weer wat meer vertrouwen, worden huizen snel(ler) verkocht, en zien we steeds vaker dat woningbezitters de perfecte woning vinden en aankopen, terwijl het oude huis nog niet is verkocht, of in de verkoop wordt aangeboden.

Indien het verkopen van het oude huis dan niet (snel) lukt dreigt er leegstand en dubbele woonlasten. Kandidaat kopers ruiken hun kans en zullen gaan onderhandelen.

Vanuit Leeghuis bieden wij een unieke oplossing! Wij bieden u een plan “A” en een plan “B”. Uit ervaring weten we dat dit u gaat helpen om de verkoopopbrengst te maximaliseren en Leegstand (dubbele woonlasten) te voorkomen.

Plan A

Tijdens een kennismakingsgesprek maken we u inzichtelijk wat een reële verkoopopbrengst is aan de hand van recente verkopen in uw omgeving. De te hanteren vraagprijs stellen wij in overleg met u vast. Vervolgens biedt Leeghuis uw woning aan, op o.a. Funda, met een perfecte presentatie waardoor kopers “getriggerd” worden om op uw verkoopadvertentie te reageren.

Kandidaat kopers die reageren worden door Leeghuis geïnformeerd over uw woning. In dit gesprek geeft Leeghuis ook direct aan dat u als verkoper niet open staat voor (vergaande) onderhandelingen t.o.v. de vraagprijs. Verder geven we aan dat wanneer verkopen niet (snel) lukt we tevens de opdracht hebben gekregen om een tijdelijke huurder te plaatsen tot aan het moment van verkoop.
De insteek bij deze werkwijze: Het huis mag verkocht worden, maar het hoeft niet! De eventuele huurinkomsten dekken immers de lasten (of overtreffen deze) waardoor de urgentie om te verkopen volledig verdwijnt.  Een kandidaat koper weet op voorhand waar hij/zij aan toe is en u kunt  zich “hard” opstellen in de onderhandelingen.

Plan B

Indien serieuze kandidaat kopers uitblijven vraagt Leeghuis een leegstandwetvergunning voor u aan. Dit maakt het mogelijk om uw woning tijdelijk te verhuren terwijl uw woning actief in de verkoop blijft staan zonder het risico op huurbescherming.

Verkoopbezichtigingen kunnen als normaal worden uitgevoerd en wanneer uw huis wel verkocht wordt heeft u drie maanden opzegtermijn naar uw tijdelijke huurder. Uw huis kan dus te allen tijde snel worden opgeleverd aan de nieuwe eigenaar.

Leeghuis vraagt de benodigde toestemming van uw hypotheekverstrekker om tijdelijk te mogen verhuren voor u aan en vindt een betrouwbare huurder. De screening van een beoogde huurder is dusdanig dat de huurinkomsten gedurende de verhuurperiode zelfs kunnen worden gegarandeerd.

Leeghuis is een landelijk werkende verkoopmakelaardij die zich in de crisisjaren heeft gespecialiseerd in de veilige en tijdelijke verhuur van koopwoningen, al dan niet bezwaard met een hypotheek. Onderstaand vindt u meer gedetailleerde informatie over waar u rekening mee dient te houden en hoe wij vanuit Leeghuis voor u van meerwaarde kunnen zijn.

Liever persoonlijk contact? Laat u dan hier een berichtje achter. Wij nemen dan contact met u op om u volledig te informeren over de mogelijkheden.

Aanvullende informatie m.b.t. koopwoning verhuren vind u via onderstaande links:

Uw woning in de verhuur brengen

Uw woning in de verkoop brengen

Vormen van (tijdelijke) verhuur

Beheren met Raad & Daad

Neem contact op met Leeghuis

Persoonlijk advies? Neem contact op met Leeghuis - verkopen en verhuren

Woningbeheer tijdens verhuur

Woningbeheer met Raad en Daad

Inschrijven als verhuurder

ik wil mijn woning verhuren