Kosten om te verhuren

U wilt uw eigen woning, of investerings object, verhuren? Dan is het zaak om de juiste huurder(s) te vinden en de afspraken, binnen de wettelijke kaders, goed op papier te krijgen. Vanuit Leeghuis bieden wij u een aantal opties om dit op de juiste wijze te organiseren.

Vindt u het leuk om actief bij de verhuur betrokken te zijn, of wordt u liever volledig ontzorgd? Beide kan bij Leeghuis. Om te bepalen wat u zelf wilt doen en wat wij vanuit Leeghuis voor u kunnen betekenen hebben we het gehele verhuurtraject opgedeeld in een aantal overzichtelijke stappen.

 1. Wat voor huurders zoekt u?
 2. Wat voor een soort huurovereenkomst gaat u gebruiken?
 3. Bepalen van de huurprijs.
 4. Presentatie op verschillende platforms.
 5. Uitvoeren van bezichtigingen met kandidaat huurders.
 6. Screening op woonverleden, inkomsten, identiteit van een kandidaat.
 7. Opmaken van de huurovereenkomst.
 8. Oplevering aan de huurder. Opmaken inspectierapport, vastleggen van de (technische) staat van het gehuurde en het vastleggen van eventuele additionele afspraken.
 9. Financieel / administratief beheer gedurende de verhuurperiode.
 10. Huurovereenkomst vernieuwen, tussentijdse huurverhoging.
 11. Huurovereenkomst opzeggen.
 12. Voorinspectie, eindoplevering.
 13. Eindoplevering, sleutelinname.
 14. Borg retourneren.
 15. Opnieuw verhuren.

In de gehele randstad, en nabije omgeving, kunnen onze makelaars het gehele traject voor u verzorgen. Anders dan de meeste van onze collega’s werken we bij Leeghuis met vaste tarieven vanaf € 425,- (excl. BTW).
Hiervoor screenen wij de huurders en maken wij de huurovereenkomst met de daarbij horende documenten op.  
Belangrijk om te weten is dat wij geen kosten bij huurders in rekening brengen en u er dus van verzekerd bent dat we altijd voor u als verhuurder werken!

Vanuit Leeghuis hebben wij jarenlange ervaring in het verhuren en verkopen van woningen op afstand. We werken nauw samen met de verhuurder/verkoper en ondersteunen & informeren waar nodig. U kunt er ook voor kiezen om een aantal stappen door Leeghuis uit te laten voeren.

Aanvullende verhuurdiensten:

1. Leeghuis publiceert verhuuradvertentie (+€ 300,- excl. BTW)
In dit geval maakt Leeghuis een verhuuradvertentie, met publicatie op verschillende verhuurplatforms. Reacties komen binnen bij Leeghuis en na een (mondelinge) intake worden geschikte kandidaten aan u doorgegeven. U plant zelf een afspraak in met kandidaten en maakt op basis van uw “onderbuikgevoel” een keuze wie uw huurder mag worden. 

2. Leeghuis voert de bezichtigingen uit
Wij kunnen de bezichtigingen voor u uitvoeren, dan willen wij u vragen om contact met ons op te nemen.

3. Leeghuis is aanwezig bij de (eind) oplevering met uw huurders (+€ 300,- excl. BTW*)
Nadat het concept huurovereenkomst door u en uw huurder(s) inhoudelijk akkoord is bevonden dan begeleiden wij u bij de (eind) oplevering.

Wilt u zelf actief betrokken zijn bij het verhuurproces, of wilt u dat wij alles voor u overnemen? Bij Leeghuis kan het beide.

Waar u ook voor kiest; Leeghuis biedt aantrekkelijke beheerpakketten die u ontzorgen gedurende de verhuurperiode. Misschien nog wel belangrijker: U heeft tevreden huurders die met vragen altijd op de juiste wijze worden afgehandeld.

* buiten de randstad gelden andere prijzen

Liever persoonlijk contact? Laat u dan hier een berichtje achter. Wij nemen dan contact met u op om u volledig te informeren over de mogelijkheden.

Aanvullende informatie m.b.t. koopwoning verhuren vind u via onderstaande links:

Uw woning in de verkoop brengen

Vormen van (tijdelijke) verhuur

Beheren met Raad & Daad

Neem contact op met Leeghuis

Persoonlijk advies? Neem contact op met Leeghuis - verkopen en verhuren

Woningbeheer tijdens verhuur

Woningbeheer met Raad en Daad

Inschrijven als verhuurder

ik wil mijn woning verhuren