volg leeghuis:

De versoepelde Leegstandwet maakt tijdelijke verhuur van koopwoningen aantrekkelijk.

Een koopwoning tijdelijk verhuren terwijl deze in de verkoop staat. Voor veel woningbezitters is dit de ideale oplossing om de hypotheeklast van een leegstaande woning te dekken.

De Leegstandwet geeft woningeigenaren ruimte


Er is in positieve zin iets veranderd op de huizenmarkt. Door uw woning op grond van de Leegstandwet in de tijdelijke verhuur aan te bieden kunt u verhuren zonder huurbescherming en staat verhuren de verkoop vijf jaar lang niet in de weg. De huurovereenkomst kan eenvoudig worden ontbonden bij verkoop of hernieuwd eigen gebruik.

Win-win situatie voor woningbezitters en hypotheekverstrekkers


De bezwaren die woningbezitters en hypotheekverstrekkers in het verleden hadden tegen het verhuren van een koopwoning behoort met de aanpassinegn in de Leegstandswet tot het verleden. De maandelijkse huurinkomsten verzekeren u én uw hypotheekverstrekker ervan dat u de hypotheekverplichtingen goed kunt blijven voldoen en u kunt verkopen wanneer u het juiste bod krijgt. Een win-win situatie dus!

Veel woningbezitters vinden het eng om hun kostbare bezit te verhuren. Bij Leeghuis nemen we deze angst weg. We zoeken de juiste huurders en begeleiden u gedurende de gehele verhuurperiode tot aan het moment van verkoop. Wist u dat een goed bewoonde woning ook nog eens veel makkelijker verkoopt dan een leeg huis?

Verhuur is een tijdelijke oplossing, verkoop is en blijft het uiteindelijke doel!


Bij Leeghuis verhuren we verkoopgericht. We helpen woningbezitters tijdens de verhuurperiode om de verkoopkansen te maximaliseren. Zo motiveren we huurders om de woning tijdens een verkoopbezichtiging netjes te presenteren. Om dit te bereiken maken we goede afspraken met de huurders en onderhouden we nauw contact met uw verkopende makelaar. Het verhuren van uw woning kost bij Leeghuis € 995,-. U kan en mag voor dit bedrag een hoop van ons verwachten. lees meer

Gratis indicatie verhuurwaarde

indicatie-verhuurwaarde

leeghuis persoonlijk-advies

Ik wil mijn huis verhuren

inschrijven-verhuurder

Wat kost een vergunning in uw gemeente

vergunningen-per-gemeente

Neem contact op met Leeghuis

Neem contact op met leeghuis

Inschrijven als woningzoekende

inschrijven-huurder

Verhuren met HUURGarantie®

Uw koopwoning verhuren met huurgarantie