volg leeghuis:

Welke vergunningen heeft u nodig om uw koopwoning tijdelijk te verhuren?

vergunningen voor tijdelijke verhuur koopwoning Wilt u uw woning verhuren? Dan heeft u toestemming nodig van uw hypotheekverstrekker en een vergunning tot tijdelijke verhuur op basis van de Leegstandwet van uw gemeente.

Leeghuis heeft goede contacten met gemeenten en verschillende hypotheekverstrekkers en kan zorgen dat u de benodigde toestemming en vergunning snel krijgt.

Uw hypotheekverstrekker en het huurbeding in uw hypotheekakte.

Uw woning is het onderpand van uw hypotheek. Zonder toestemming van uw hypotheekverstrekker mag u dan ook niet uw woning verhuren (huurbeding). Om financiële problemen bij woningbezitters te voorkomen staan de verschillende hypotheekverstrekkers tegenwoordig welwillender tegenover de tijdelijke verhuur van het onderpand. Voorwaarde is wel dat dit op de juiste wijze wordt georganiseerd. Alléén wanneer er gebruik wordt gemaakt van de Leegstandwet zal een hypotheekverstrekker akkoord gaan met tijdelijke verhuur. Leeghuis kent de procedures en voorwaarden die de verschillende hypotheekverstrekkers hanteren. Wij vragen de benodigde toestemming graag voor u aan.

Gemeenten - Vergunning tot tijdelijke verhuur op basis van de Leegstandwet

Vergunning tijdelijke verhuur Leegstandwet per gemeenteOm uw woning met gebruikmaking van de Leegstandswet te mogen verhuren heeft u een vergunning van de gemeente nodig. De belangrijkste eisen om deze vergunning te krijgen is dat de woning te koop staat en als leeg geregistreerd staat in de gemeentelijke basisadministratie.

Leeghuis dient de aanvraag voor deze vergunning voor u in. Doordat Leeghuis bekend is met de procedures en eisen die gemeenten hieraan stellen, kunnen we de vergunning snel en soepel voor u verkrijgen. Voor het aanvragen van deze vergunning wordt er door uw gemeente legeskosten in rekening gebracht. De in rekening gebrachte legeskosten variëren sterk per gemeente. 

Onder welke voorwaarden verleent de gemeente een vergunning tot tijdelijke verhuur? klik hier

U kunt de tarieven die uw gemeente hanteert hier terugvinden.

Gratis indicatie verhuurwaarde

indicatie-verhuurwaarde

leeghuis persoonlijk-advies

Ik wil mijn huis verhuren

inschrijven-verhuurder

Wat kost een vergunning in uw gemeente

vergunningen-per-gemeente